woensdag 12 september 2012

Boekpresentatie 18 oktober: Miguel de Unamuno & De ziel van SpanjeDonderdag 18 oktober is er om 17.30 in Boekhandel Schreurs & de Groot Weteringschans 173, Amsterdam een lezing naar aanleiding van de presentatie van mijn nieuwe boek over Miguel de Unamuno en de ziel van Spanje. Hieronder het persbericht:

"Miguel de Unamuno (1864-1936), filosoof van 'Het tragisch levensgevoel in de mensen en de volkeren',  is niet alleen Spanje’s geniaalste schrijver sinds Cervantes, hij is ook de waarachtigste personificatie van Don Quijote. Zijn werk omvat alle genres. Gemuilkorfd door twee dictators, staat deze denker en dichter voor het beste van zijn volk, en met zijn dood stierf de ziel van zijn land.
Robert Lemm, historicus, hispanist en vertaler (Martinus Nijhoff Prijs) vatte het complete oeuvre van Unamuno samen in een reeks kernachtige uitspraken verdeeld over twintig rubrieken, tweetalig en voorzien van een inleiding op zijn leven en plaats in de geschiedenis.. Hoewel ze zeer verschillend van aard zijn, is Unamuno  een auteur die men in één adem kan noemen met Kierkegaard, Dostojewksi, Nietzsche, Papini, Borges en, in Nederland, Multatuli.
Het boek zal worden toegelicht door Diederik Boomsma, gemeenteraadslid van Amsterdam voor het CDA, redacteur van het voormalige weekblad Opinio, bestuurslid van de Edmund Burke Stichting en schrijver van een proefschrift over Unamuno’s Spaanse tegenhanger José Ortega y Gasset (Opstand der horden). Voorts zal Robert Lemm zelf nog een en ander zeggen over zijn Unamuno in een notendop, een avontuur dat in geen enkele andere taal bestaat."

Naar aanleiding van:
 
MIGUEL DE UNAMUNO: DE ZIEL VAN SPANJE
Verschenen bij uitgeverij Aspekt
ISBN 978-94-6153-178-0 / NUR 680
Prijs: € 22,95


Geen opmerkingen: